Rozhovor s vedoucím Planea Pavlem Bednářem

18. února 2024

K nedávno oslaveným narozeninám jste od svých kolegů dostal zlatý pohár. Čím jste si ho zasloužil?
Planeo má 100 poboček. Na horních příčkách interního žebříčku jsme se pohybovali v poslední době často, ale v listopadu se naše pobočka v Géčku stala číslem jedna v plnění celorepublikového plánu. Konečně se nám zúročilo to, co jsme nainvestovali v píli do zákazníků. Kolegové mi tím gestem udělali velkou radost.

Jaká byla vaše kariérní cesta, která vás dovedla na pozici vedoucího prodejny Planeo?
Odjakživa jsem dělal v maloobchodě. Prošel jsem si více řetězci, takže mám srovnání. Začínal jsem jako prodejce, poté jsem dělal zástupce a vedoucího oddělení. Po delší době, kdy jsem na pozici v předchozím zaměstnání stagnoval, jsem začal pokukovat po dalších výzvách. Přihlásil jsem se tedy do výběrového řízení na pozici vedoucího prodejny firmy Planeo. A uspěl jsem. Má první prodejna byla v Třinci, kde jsem byl dva roky. Následně jsem dostal výzvu jít vést prodejnu do Géčka.

Co vás nejvíce motivuje ve vaší každodenní práci a kdo nebo co vás inspirovalo k práci v oblasti maloobchodu s elektronikou?
Vždy jsem byl v rodině ten, který se staral o technické fungování domácnosti. Spojilo se to s tím, že jsem vždy měl rád elektroniku. Co mě motivuje? Jsem strašně soutěživý typ. Chci být vždycky lepší. A to se odvíjí i v mé práci. Vždy hledám cestu, co udělat ještě líp. Takže hledám způsoby, ne důvody proč to nejde. Také cítím za prodejnu zodpovědnost. Mám strašnou radost, když se k nám zákazníci vrací a pochválí nás. Kupředu mne žene také rodina. Chci dětem ukázat, že když člověk hodně něco chce a jde si za tím, tak toho dřív, nebo později, pílí dosáhne. Doma slovo nejde nepoužíváme.

Jaké jsou nejnovější trendy ve světě elektroniky a domácích spotřebičů? Co nakupují zákaznici nejvíce?
Kvůli zvýšení energií zákazníci nyní hodně řešili spotřebu starých spotřebičů. Vyměňovali je za úspornější chladničky, pračky a podobně. Trend, který šel letos hodně nahoru, jsou kávovary. To jsem i já osobně překvapen. Samozřejmě frčí také nositelná elektronika jako hodinky a krokoměry a elektronika propojitelná s ovládáním přes mobil.

Jakým způsobem se Planeo snaží podporovat udržitelnost a ekologii?
Jako firma jsme přešli na elektronické vystavování faktur. Na prodejnách se měnilo osvětlení za úspornější led světla. Také nabízíme zákazníkům ekologickou likvidaci starých spotřebičů, baterií a žárovek. Máme i různé kampaně ohledně úsporných spotřebičů, aby lidé věděli, jak fungovat úsporně a ekologicky.

Akce obchodu

Týdny plné slev

V PLANEO pro vás máme připravený speciální výběr produktů za neodolatelné ceny. Představte si nákupy, kde každý váš výběr bude nejen skvělým nálezem, ale i cenově výhodnou koupí. Zapomeňte na stres z hledání perfektních nabídek! S PLANEO jsou nákupy jednoduché a vždy příjemné. Navštivte naše prodejny nebo nakupte pohodlně na našem e-shopu a nechte se unést kouzlem Týdnů plných slev. Vaše nákupy mohou být nejen radostné, ale i výhodné!

  • Sleva ve výši 10 % na vybrané vysavače pro vás bude platit od 6. 5. do 8. 5.
  • Sleva ve výši 10 % na vybrané kávovary pro vás bude platit od 6. 5. do 8. 5.
  • Sleva ve výši 10 % na vybrané kuchyňské roboty a foodprocesory pro vás bude platit od 6. 5. do 8. 5.