Co vše potřebuje školák na zahájení školního roku?

1. září 2023

Blíží se začátek nového školního roku a pro mnoho dětí to znamená vstup do školního prostředí poprvé nebo po prázdninové pauze. Sehnání těch správných školních potřeb je důležité, ať už jde o prvňáčka či většího školáka. Zde je seznam věcí, které školák potřebuje k zahájení školy:

1. Školní potřeby: To zahrnuje sešity, tužky, pastelky, gumu, pravítko a další školní potřeby podle seznamu od učitele. Pořízení kvalitních a správných školních pomůcek pomůže dítěti lépe se soustředit na výuku.
Školní potřeby seženete u nás v Pepco, Tedi, Bambuli, i v Hypermarketu Globus. Ten si pro Vás připravil také balící stroj na sešity a učebnice. Obalí Vám klasické i atypické formáty. Služba je zdarma, platí se jen za obaly.

2. Školní batoh: Kvalitní a pohodlný batoh je důležitý hlavně z důvodů zdravých zad vašich dětí. Zvolte aktovku s dostatečným množstvím prostoru, aby se všechny potřebné věci vešly, a s ergonomickými popruhy, které minimalizují zátěž na zádech. Nezapomeňte na odrazky pro bezpečnost vašich dětí při přecházení ulice!
Na batohy se můžete podívat v našem Sportisimo a obuvi CCC, a také v Bambuli. V Globusu mají také výběr.

3. Oblečení a obuv: Děti by měly mít pohodlné a praktické oblečení, které je vhodné pro aktivity ve škole i na hřišti. Správná obuv, jako jsou tenisky pro tělesnou výchovu a pohodlné bačkory pro čas strávený ve třídě.
Obuv seženete v našem CCC, Sportisimo, a Tedi. Oblečení pro děti naleznete v Takko, Sinsay i NewYorkeru a Pepco.

4. Box na svačinu a pitná láhev: Zdravá strava a pitný režim je pro správný vývoj dětí velmi důležitý. Nezapomeňte vybrat kvalitní pitnou láhev a box na svačinu.
U nás je seženete v Pepco, Tedi i Banquetu.

5. Kalendář a plánovač: I pro děti je důležité začít se seznamem úkolů a aktivit. Může to být jednoduchý kalendář nebo plánovač, který jim pomůže organizovat čas.
Zkuste se po nich kouknout v našich Knihách Dobrovský a v Bambuli.

6. Předškolní příprava: Pro prvňáčky a děti, které jdou do nové školy, může být předškolní příprava velmi užitečná. Hrajte si spolu na školu, čtěte knížky a věnujte se přípravě na první den školy. Pro děti to bude vše nové a neznámé.
Na naší výstavní stěně naleznete rébusy a omalovánky pro předškolní přípravu vašich malých žáků.

7. Podpora a povzbuzení: Největší podporou pro vašeho školáka jste Vy. Povzbuzujte ho, dávejte mu najevo, že jste tu pro něj a že jste pyšní na jeho úsilí a pokroky. Přechod do školy může být emocionální, a tak je důležité doma vytvořit bezpečné a pozitivní prostředí, ve kterém se dítě bude cítit pohodlně a bude motivováno k učení.

Zahájení školního roku je vzrušujícím obdobím jak pro děti, tak pro rodiče. S dostatečnou přípravou a správným vybavením může dítě snadno překonat přechod do školního prostředí a začít novou etapu svého života.